آک تک موتور جستجوی خبری
به گزارش پایگاه خبری سلامت و بهداشت طبنا به نقل از medicaldaily،
ارتباط پیچیده ای بین سرطان سینه و بارداری وجود دارد. در مطالعهای، محققان توضیح میدهند که چرا زنانی که برای اولین بار در سنین بالاتری مادر میشوند، نسبت به زنانی که زودتر مادر میشوند، در درازمدت بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
مطالعات نشان می دهد که مادران جوانی که برای اولین بار بار اول می شوند، آنهایی که در دوران بارداری اولیه خود زیر 24 سال سن دارند، در مقایسه با زنانی که بچه دار نشده اند، به میزان قابل توجهی در درازمدت خطر ابتلا به سرطان سینه (تقریباً 35-20٪) کمتر است.
با این حال، با بالا رفتن سن مادران بار اول، خطر ابتلا به سرطان سینه نیز به تدریج افزایش مییابد و هر پنج سال یک بار خطر ابتلا به سرطان سینه افزایش مییابد.
دکتر Biancastella Cereser، نویسنده اصلی این مطالعه، در این باره گفت: “در دهه های اخیر، زنان به دلیل تغییرات اجتماعی و ترجیحات شخصی دیرتر شروع به بچه دار شدن کرده اند. تحقیقات قبلی نشان داده است که این امر با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.” انتشار خبر
“تحقیقات خودمان به بررسی اسرار ژنتیکی حاکم بر این خطر می پردازد. ما دریافتیم که سینه انسان، مانند سایر اندام ها، جهش هایی را با افزایش سن انباشته می کند، اما همچنین حاملگی تاثیر بیشتری دارد، به این معنی که مادرانی که برای اولین بار مسن تر می شوند، ممکن است جهش بیشتری داشته باشند. سرسر گفت: شانس ایجاد تغییرات مضر در سلولهای سینه در مقایسه با سایر زنان.
در جدیدترین مطالعه که در ژورنال Nature Communications منتشر شده است، محققان تغییرات سلولی و ژنتیکی را که در سلولهای سالم پستان هنگام تبدیل شدن به سرطان رخ میدهد، تجزیه و تحلیل کردند. پس از تعیین توالی 29 بافت سینه سالم منجمد از اهداکنندگان، تیم دریافتند که با افزایش سن، این بافتهای سالم پستان جهشهایی را به میزان حدود 15 جهش در هر سال جمع میکنند. اگرچه اکثر این جهشها روی ژنها تأثیر نمیگذارند و سرطانزا نیستند، با گذشت زمان بیشتر، احتمال بیشتری برای داشتن جهشهای محرک مرتبط با سرطان وجود دارد.
این ممکن است به خودی خود برای ایجاد سرطان کافی نباشد. اما بارداری میتواند یک ضربه مضاعف ایجاد کند، زیرا باعث گسترش سریع سلولهای پستان در آمادهسازی برای شیردهی میشود. اگر سلولهای حاوی جهشهای محرک تکثیر و گسترش پیدا کنند، ممکن است سرسر توضیح داد که یک مزیت رقابتی نسبت به سلولهای غیر جهشیافته همسایه، به طور بالقوه منجر به یک اثر فرار و در نهایت ایجاد یک تومور سرطانی میشود.
منتشر شده توسط دکتر پرویز یزدگردی از طبنا نیوز
جهت مشاهده خبرها و مقالات دیگر میتوانید به صفحه اخبار پزشکی مراجعه کنید.
منبع خبر: پایگاه خبری حوزه سلامت طبنا نیوز
منبع سایت طبنا