س. نوامبر 28th, 2023

آک تک موتور جستجوی خبری

به گزارش پایگاه خبری سلامت و بهداشت طبنا به نقل از medicaldaily،

از آنجایی که چاقی به یک موضوع رو به رشد در عصر مدرن تبدیل شده است، در این ماه ملی آگاهی از دوران کودکی بسیار مهم است که بدانیم چگونه خانواده ها می توانند از کودکان در سفرشان به سمت دستیابی به وزن سالم حمایت کنند.

چاقی دوران کودکی چیست؟

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، زمانی که یک کودک دارای BMI (شاخص توده بدنی) بالای صدک 95 همسالان خود باشد، چاق محسوب می شود.

برآوردها حاکی از آن است که حدود 10 درصد از کودکان در ایالات متحده در سنین 4 و 5 سالگی اضافه وزن دارند که دو برابر میزان 20 سال پیش است.

عوامل خطر

  • سابقه خانوادگی – کودکانی که والدین یا سایر اعضای خانواده آنها اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند.
  • تغذیه ناسالم – رژیم غذایی نامناسب و سرشار از چربی، شکر و مواد غذایی فرآوری شده می تواند منجر به افزایش وزن شود.
  • فعالیت بدنی ناکافی – ورزش نکردن و انجام عادات کم تحرک مانند تماشای تلویزیون و بازی های ویدیویی می تواند خطر چاقی را افزایش دهد.
  • مسائل روانی – برخی از کودکانی که مشکلات افسردگی و اضطراب دارند، ممکن است برای مقابله با مشکلات خود بیشتر غذا بخورند که می تواند منجر به افزایش وزن نیز شود.

چاقی چه تاثیری بر سلامت کودکان دارد؟

WHO چاقی کودکان را به عنوان یکی از جدی ترین چالش های بهداشت عمومی قرن بیست و یکم طبقه بندی می کند. مطالعات نشان داده است که کودکانی که اضافه وزن دارند در بزرگسالی شانس بیشتری برای ابتلا به چاقی دارند و ممکن است از مشکلات سلامتی مانند مشکلات تنفسی، درد مفاصل، دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری های قلبی عروقی و بیماری کبد چرب غیرالکلی رنج ببرند.

جنی جانوف، متخصص تغذیه کودکان در اورگان، می گوید چاقی نه تنها بر سلامت جسمانی کودک، بلکه بر رفاه اجتماعی، روانی و عاطفی آنها نیز تأثیر می گذارد.

“به دلیل اضافه وزن، آنها در معرض افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، دیابت، مشکلات تنفسی و مشکلات مفصلی هستند. اما من فکر می‌کنم این تاثیرات بر عزت نفس، سلامت روان و مشکلات اجتماعی آنهاست که به وجود می‌آید. به خصوص دلخراش. قلدری، اضطراب و افسردگی به طور بالقوه بر آنها تا پایان عمر همراه با عواقب فیزیکی طولانی مدت اضافه وزن تأثیر می گذارد. مدیکال دیلی.

خانواده ها چگونه می توانند با چاقی مقابله کنند؟

اگرچه چاقی مشکلات خاص خود را دارد، توصیه نمی شود اکثر کودکان خردسال را در رژیم کاهش وزن محدود کنند مگر اینکه پزشک آنها توصیه کند، زیرا ممکن است بر رشد و تکامل آنها تأثیر بگذارد. کاهش وزن در کودکان همیشه باید فقط تحت نظارت یک پزشک انجام شود.

با این حال، خانواده ها می توانند کارهای زیادی برای کمک به کودکان برای مقابله با چاقی انجام دهند. آنها می توانند عادات سبک زندگی سالم را از سنین پایین در کودکان ایجاد کنند.

جانوف تاکید می کند که والدین نقش حیاتی در ارتقای وزن سالم در کودکان دارند، در درجه اول با ارائه یک الگوی مثبت. او معتقد است که والدین می توانند با ترویج وعده های غذایی خانوادگی و اطمینان از یک رژیم غذایی متعادل همراه با فعالیت بدنی کافی، به فرزندان خود کمک کنند وزن سالمی داشته باشند.

“مهم ترین کاری که والدین می توانند انجام دهند این است که الگوبرداری کنند، به خصوص از سنین پایین، زیرا بچه ها اغلب کارهایی که والدینشان انجام می دهند، می گویند و می خورند تقلید می کنند. آنها باید وعده‌های غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی همراه با میوه‌ها، سبزیجات، غذاهای پروتئینی و غلات کامل را ارائه کنند. آنها باید فعالیت بدنی را تشویق کنند و زمان تماشای صفحه نمایش را محدود کنند. همچنین این کار زمانی که والدین می‌توانند با بچه‌های خود درگیر شوند، احتمالاً بهترین کار را دارد. به عنوان مثال، “او گفت مدیکال دیلی.

با این حال، تغذیه سالم و عادات سبک زندگی را نمی توان در کودکان ایجاد کرد، مگر اینکه آنها رابطه مثبتی با غذا ایجاد کنند.

«اگر واقعاً می‌خواهیم فرزندانمان سبک زندگی سالمی داشته باشند، باید به آنها بیاموزیم که چرا چیزی که می‌خوریم اهمیت دارد، به آنها کمک کنیم ارزش غذایی غذاها را درک کنند، آنها را در تصمیم‌گیری و فرآیند آماده‌سازی مشارکت دهیم، از برچسب زدن به غذاها اجتناب کنیم (خوب در مقابل. بد)، از محدود کردن غذاها پرهیز کنید و به بچه ها بیاموزید که نشانه های گرسنگی و سیری را تشخیص دهند. آنچه می خوریم و سلامت کلی ما چیزی فراتر از غذاهایی است که می خوریم. یک قدم به عقب برداریم، سرعت خود را کاهش دهیم و به بچه هایمان بیشتر یاد دهیم که چرا غذا می خوریم و لذت بردن از غذا خوردن چیزی است که باید در پیشگیری از چاقی بیشتر مورد تاکید قرار گیرد.

منتشر شده توسط دکتر پرویز یزدگردی از طبنا نیوز

جهت مشاهده خبرها و مقالات دیگر میتوانید به صفحه اخبار پزشکی مراجعه کنید.

منبع خبر: پایگاه خبری طبنا